header banner
Default

De Nederlandse cryptobroker Litebit maakt een einde aan zijn activiteiten


Financieel23 mei '23 12:13Aangepast op 23 mei '23 13:07

Het Nederlandse crypto-beleggingsplatform Litebit sluit na tien jaar de deuren. De komende maanden bouwt de broker de activiteiten geleidelijk af. Klanten krijgen de mogelijkheid om hun tegoeden op te nemen of te verplaatsen naar een ander platform. Het grotere Bitvavo neemt het klantenbestand over.

Op de eigen website van Litebit worden onder andere de toegenomen kosten van regulering en verwachte lagere vergoedingen als gevolg van toenemende concurrentie en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld als redenen genoemd waarom het beleggingsplatform ermee stopt.

Overstap

VIDEO: LiteBit STOPT ER MEE! | Wat betekend dit nu voor jou?
Elroy Ryon - Crypto & Investeren

Klanten van Litebit wordt de mogelijkheid geboden om over te stappen naar Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland. In feite komt het erop neer dat Bitvavo het klantenbestand van Litebit heeft overgekocht. Die voorgenomen 'samenwerking' is voorgelegd aan relevante toezichthouders, zo staat te lezen op de site. Die moeten hun goedkeuring nog wel geven. Klanten worden op de hoogte gesteld zodra de samenwerking rond is.

Lees ook | Genesis-miljoenen ver weg voor Bitvavo

Als klanten niet over willen stappen naar Bitvavo, dan hebben ze de optie om hun tegoeden via Litebit op te nemen of te verkopen. COO van Litebit Arthur van Lier zegt dat het bedrijf garandeert dat alle tegoeden beschikbaar zijn voor klanten. 'De veiligheid van klantentegoeden is altijd onze topprioriteit geweest en we willen zorgen voor een soepele en snelle overdracht voor onze klanten.'

Het Nederlandse crypto-beleggingsplatform Litebit sluit na tien jaar de deuren. De komende maanden bouwt de broker de activiteiten geleidelijk aan af. Klanten krijgen de mogelijkheid om hun tegoeden op te nemen of te verplaatsen naar een ander platform.
Het Nederlandse crypto-beleggingsplatform Litebit sluit na tien jaar de deuren. De komende maanden bouwt de broker de activiteiten geleidelijk aan af. Klanten krijgen de mogelijkheid om hun tegoeden op te nemen of te verplaatsen naar een ander platform. (Unsplash)

Deel dit artikel

VIDEO: LiteBit gaat ermee STOPPEN! Wat nu?! Ik geef je tips en opties [afl 237]
eenrijkerleven

Gerelateerde artikelen

VIDEO: BREAKING: LiteBit stopt | BLOX introduceert alternatief: overstapservice naar veiligste in NL! |#881
BLOX

Sources


Article information

Author: Courtney Walker

Last Updated: 1702705803

Views: 505

Rating: 3.6 / 5 (112 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Courtney Walker

Birthday: 2023-09-07

Address: 534 Calvin Mountains Suite 340, South Anthony, ND 12805

Phone: +4595788160783785

Job: Article Writer

Hobby: Writing, Metalworking, Camping, Bird Watching, Rock Climbing, Kite Flying, Astronomy

Introduction: My name is Courtney Walker, I am a priceless, transparent, unreserved, intrepid, persistent, candid, resolved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.